Nieuwsbericht
12 mrt

Theatervoorstelling De OmZieners in Stadskanaal

RSS

Op zaterdag 24 maart speelt de theatervoorstelling De OmZieners in Stadskanaal. Een theatergroep van mensen die in armoede leven en ervaren theatermakers brengen een toneelstuk dat laat zien wat mensen in armoede meemaken, wat zij denken en voelen en wat anderen over hen denken en zeggen. Ook in de gemeente Stadskanaal leven mensen in armoede. De gemeente ondersteunt het initiatief voor deze voorstelling en nodigt iedereen die geïnteresseerd is of zich betrokken voelt van harte uit om de voorstelling te bezoeken. De theatergroep wil heel graag de ogen openen van mensen die van alles denken over armoede. Er zijn mensen die zeggen dat armoede je eigen schuld is. Maar weten zij wel waarover zij praten?

De OmZieners, initiatief van de Joseph Wresinski Cultuur Stichting, stelt vragen over de samenleving en hoe deze is ingericht. Over het handelen van mensen met macht en invloed en de gevolgen daarvan voor mensen in armoede. De voorstelling laat zien hoe armoede mensen kwetsbaar maakt. De OmZieners is ook een zoektocht naar compassie. Niet in de zin van medelijden, maar “het voelen van de pijn van een ander in jouw hart”, zoals een man in armoede het omschreef. Kennen we nog compassie voor de ander?

De voorstelling in Stadskanaal wordt mede georganiseerd door SOM, Voedselbank Zuidoost Groningen, Stichting Leergeld, Stichting Armslag en de Participatieraad, en met ondersteuning van RK Kerk, PKN Stadskanaal, Emmaplein Foundation, Soroptimisten en de Rotary.

Alles op een rij:

Wat: theatervoorstelling De OmZieners
Wanneer: zaterdag 24 maart
Waar: Ubbo Emmius Stationslaan Stadskanaal
Hoe laat: 19.30 uur inloop, 20.00 uur aanvang voorstelling
Toegang: gratis. Vrije gift na afloop.
Reserveren: dit kan via (niet verplicht maar wel aan te raden)

Gepubliceerd op: 12 maart 2018

Meer informatie

Gemeente Stadskanaal