Nieuwsbericht
26 apr

Lintjesregen in gemeente Stadskanaal: zes inwoners onderscheiden

RSS

Vanochtend regende het Koninklijke lintjes in onze gemeente. Zes inwoners ontvingen een Koninklijke Onderscheiding. Het gaat om Wessel Volders uit Onstwedde en Harm Jan Wubs, Geke Koster-Kuiper, Rob Kamerling, Jan Albert Brouwer en Dirk Jan Vos uit Stadskanaal. Allen werden benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau, vanwege hun lange staat van dienst als het gaat om vrijwilligerswerk. De versierselen werden opgespeld door locoburgemeester Goziena Brongers in het kader van de jaarlijkse lintjesregen rond Koningsdag.

Wessel Volders (70) was meer dan dertig jaar vrijwilliger bij de Hervormde Gemeente Onstwedde. Ook is hij sinds 1976 penningmeester van de Begrafenisvereniging Onstwedde. Andere taken die hij deed en deels nog steeds doet zijn: Rayonmedewerker Evangelische Omroep, vrijwilliger en secretaris bij stichting Onstwedder Gaarv’n, penningmeester Biljartclub Onstwedde en lid van de Klankbordgroep Welstad/Activiteitencommissie MFA De Bolster.

Harm Jan Wubs (68) was meer dan dertig jaar vrijwilliger bij de Onstwedder Boys. Ook is hij al 44 jaar vrijwilliger voor de KNVB. Verder was hij vijf jaar bestuurslid bij CBS Anne de Vries Stadskanaal en zeven jaar voorzitter van basketbalvereniging Millwings Winschoten. Sinds 2006 is hij vrijwilliger bij de Protestantse Gemeente De Hoeksteen Stadskanaal en sinds 2012 secretaris van Biljartclub De Bolster Onstwedde. Drie jaar geleden werd hij ook nog eens secretaris van de landelijke commissie zorg, welzijn en wonen van de Achmea Gepensioneerden Vereniging.

Geke Koster-Kuiper (74) was veertien jaar penningmeester van Stichting Sociaal Cultureel Centrum Geert Teis. Ook was zij jarenlang lid van de bestuurscommissie Theater Geert Teis en bestuurslid van stichting Creativiteitscentrum De Barak. Andere taken die zij deed of nog steeds doet zijn: vrijwilliger ABC-project, vrijwilliger multiculturele vrouwengroep Stadskanaal, secretaris Kunstwerkplaats De Pauw, vrijwilliger VVD Stadskanaal en lid en voorzitter van de cliëntenraad van het Refaja Ziekenhuis.

Rob Kamerling (73) was veertig jaar vrijwilliger, BHV’er en bestuurslid van de personeelsvereniging van Philips Stadskanaal. Daarnaast was en is hij vrijwilliger bij de Protestantse Gemeente De Hoeksteen Stadskanaal. Andere taken die hij deed en/of nog steeds doet zijn: lid vrijwilliger bedrijfsbrandweer Philips Stadskanaal, vrijwilliger en bestuurslid Verkeersregelaar Stadskanaal, vrijwilliger Refaja Ziekenhuis Stadskanaal en vrijwilliger Welstad.

Jan Albert Brouwer (77) is sinds 1983 vrijwilliger bij de Scouting Stadskanaal. Hij begon als lid van de onderhoudscommissie en werd daarna algemeen vrijwilliger. Vervolgens werd hij groepsleider van de speltak Verkenners en weer later materiaalbeheerder. Van 2007 tot 2013 was hij voorzitter van de club.

Voor Dirk Jan Vos was het dubbel feest, want hij is vandaag ook nog eens tachtig jaar geworden. Hij was vrijwilliger bij de Gereformeerde Kerk Stadskanaal en de Gereformeerde Kerk vrijgemaakt Stadskanaal. Daarnaast zette hij zich in voor VVV Stadskanaal en stichting De Zijlen. Ook was hij vrijwilliger voor de Vrijwilligers Vacaturebank (nu VIP) en lid van het AB Verstandelijk Gehandicapten Belangen Platform Groningen.

kokokokokoko

Gepubliceerd op: 26 april 2018

Meer nieuws van deze week


Meer informatie

Gemeente Stadskanaal