Nieuwsbericht
30 apr

Herdenking 4 mei

RSS

Tijdens de Nationale Herdenking op 4 mei herdenken we iedereen die tijdens de Tweede Wereldoorlog, in andere oorlogssituaties en bij vredesmissies is omgekomen. Herdenkingscomités en Verenigingen van Plaatselijk Belang hebben een programma gemaakt voor de plaatsen Stadskanaal, Musselkanaal, Onstwedde, Mussel en Alteveer. Ook dit jaar is het thema 'Geef vrijheid door', met speciale aandacht voor het verzet. Belangstellenden worden van harte uitgenodigd om de herdenkingsplechtigheden bij te wonen.

  • Programma's Stadskanaal: start om 18.30 uur bij het verzetsmonument in het Julianapark
  • Musselkanaal: start om 19.10 uur bij koepel Willem Diemerplein
  • Onstwedde:start om 19.30 uur bij het oorlogsmonument
  • Mussel: start om 19.25 uur bij het oorlogsmonument
  •  Alteveer: start om 19.40 uur op het Kerkplein

    De volledige programma's vindt u hier.

Stilte

De gemeente verzoekt iedereen vriendelijk om tijdens de dodenherdenking in de buurt van de herdenkingsmonumenten stilte in acht te nemen.

Vlagprotocol

Op 4 mei hangt vanaf 18.00 uur bij alle openbare gebouwen de Nederlandse vlag halfstok als blijk van eerbied en respect voor de doden. De periode waarin de vlag halfstok hangt duurt tot zonsondergang.

Hijsen en neerhalen

Bij het hijsen van de vlag wordt deze eerst vol gehesen, waarna hij langzaam wordt neergehaald tot halfstok. De vlag wordt binnengehaald door de vlag eerst langzaam in top te hijsen en vervolgens neer te halen.

Op 5 mei mag u de vlag in top hijsen van zonsopgang tot zonsondergang.

Gepubliceerd op: 30 april 2018

Meer informatie

Gemeente Stadskanaal