Nieuwsbericht
15 mei

E-waste race van start

RSS
e waste

Vrijdag 12 mei was de aftrap van de E-waste race in Oost-Groningen en Noordoost-Drenthe. Verschillende basisscholen zullen het tegen elkaar opnemen in de race om zo veel mogelijk e-waste (elektronisch afval) in te zamelen. Wethouder Goziena Brongers en Anneloes Oldenburger van Virol waren bij de aftrap aanwezig om het startschot te geven voor de e-waste race en de kinderen veel succes te wensen. Er zijn al meer dan een half miljoen apparaten ingezameld met vorige races! Apparaten die anders bij het restafval terecht waren gekomen.

De basisscholen die meedoen zijn: Op d’Esch, Plaggenborg, Hagenhofschool, Rehoboth, De Lindenborgh, De Zweng, De Oleander, Westerschool, De Drift en De Westhoek.Het gemiddelde aantal kilo’s dat tijdens eerdere races werd opgehaald is bijna 14.000. Natuurlijk gaan deze scholen proberen om dit gemiddelde te overtreffen. De e-waste wordt ingezameld door Virol, die zorgt dat deze apparaten worden verwerkt tot nieuwe grondstof.

Naast de daadwerkelijke race, wordt er ook les gegeven over recycling van e-waste en de noodzaak hiervan. De E-Waste Race is een leerzaam project en draagt er aan bij dat schadelijke stoffen uit elektronisch afval niet in het milieu terechtkomen en er minder grondstoffen uit de aarde gehaald hoeven te worden. Bovendien maakt de E-Waste Race recyclen leuk en gemakkelijk.

Gepubliceerd op: 15 mei 2017

Meer informatie

Gemeente Stadskanaal