Nieuwsbericht
10 okt

In het verkeer doe je 1dingtegelijk

RSS
N366

Even een appje lezen, de dop van een flesje openmaken of een knuffel van je kind oppakken. Veel automobilisten doen het. Maar wist u dat dit heel erg gevaarlijk is? Er gebeuren steeds vaker verkeersongevallen doordat iemand even afgeleid is. Verkeerswijzer Groningen vraagt daarom de komende periode met de campagne 1dingtegelijk aandacht voor de gevaren ervan. Onder andere op zaterdag 15 oktober 2016 in het winkelcentrum van Stadskanaal. Als u dan in het centrum bent, wordt u op een wel heel bijzondere manier afgeleid door een goochelaar.

Even iets anders doen terwijl u achter het stuur zit, heeft gevolgen voor de remweg en voor de controle van uw voertuig. Ook is het van invloed op de aandacht die u heeft voor andere weggebruikers, verkeerssituaties, verkeersborden of aanwijzingen. Uw rijprestatie gaat flink achteruit en het vergroot de kans op een ongeluk. Als u bijvoorbeeld drie seconden iets anders doet achter het stuur, bent u met 120 km/uur al 100 meter verder. Ter vergelijking: dat is een heel voetbalveld!

Filmpje

De campagne 1dingtegelijk is het hele najaar op verschillende plekken in de provincie Groningen te zien. Verkeerswijzer Groningen verkondigt de boodschap daarnaast ook via een advertentiereeks, webbanners, posters en de website www.1dingtegelijk.nl . Op de website staan alle feiten over de gevaren van afleiding in het verkeer op een rij en kunt u verschillende (reactie-) tests doen.

Gepubliceerd op: 10 oktober 2016

Meer informatie

Gemeente Stadskanaal