Bekendmaking
06 apr

Maatschappelijke ondersteuningBurgemeester en wethouders van de gemeente Stadskanaal maken bekend dat zij in hun vergadering van 1 maart 2011 het Besluit voorzieningen maatschappelijke ondersteuning Stadskanaal 2008 en het Verstrekkingenboek voorzieningen maatschappelijke ondersteuning Stadskanaal 2008 gewijzigd hebben vastgesteld.

Wat is er gewijzigd?

De wijzigingen in het Besluit voorzieningen maatschappelijke ondersteuning Stadskanaal 2008 hebben vooral betrekking op de wijze van verantwoording van een persoonsgebonden budget, de eigen bijdrage voor hulpmiddelen en woningaanpassingen en de differentiatie in de hoogte van persoonsgebonden budgetten voor huishoudelijke hulp. De bedragen zijn geïndexeerd en het collectief vervoer is gewijzigd van tarifering in zones naar kilometers. Ook is een overgangsartikel opgenomen in verband met het vragen van een eigen bijdrage voor hulpmiddelen en woningaanpassingen.

De wijzigingen in het Verstrekkingenboek voorzieningen maatschappelijke ondersteuning Stadskanaal 2008 hebben betrekking op de wijze van het vaststellen van het aantal uren huishoudelijke hulp (hoofdstuk 3 en het bijbehorende protocol) en de regels voor het vaststellen van de hoogte van een persoonsgebonden budget voor huishoudelijke hulp. Daarnaast is de lijst met algemeen gebruikelijke voorzieningen geactualiseerd. Ook is het Verstrekkingenboek geactualiseerd.

U wilt het Besluit en het Verstrekkingenboek inzien?

Dat kan. Het gewijzigde Besluit voorzieningen maatschappelijke ondersteuning Stadskanaal 2008 en het gewijzigde Verstrekkingenboek voorzieningen maatschappelijke ondersteuning Stadskanaal 2008 treden één dag na bekendmaking in werking en dus op 7 april 2011. Vanaf die datum liggen het gewijzigde Besluit en Verstrekkingenboek gedurende zes weken ter inzage in het publieksbureau in het gemeentehuis. Ook kunt u ze via de links hieronder online bekijken.


Extra informatie

Soort: Regelgeving
Type: verordeningen en reglementen

Mijn bekendmakingen

Zoeken de bekendmakingen bij u in de buurt.