Informatie

Archief nieuwsberichten

17okt Cursussen Huis voor de sport
In oktober en november 2016 organiseert Huis voor de Sport Groningen 2 cursussen voor sportverenigingen in de gemeenten Vlagtwedde, Bellingwedde en Stadskanaal. De cursus Sportblessures wordt gehouden op maandag 24 oktober 2016 van 19:00 tot 22:00 uu

12okt Snel internet buitengebied
Er komt een provinciale regeling voor de aanleg van snel internet in de ‘buitengebieden’ van de provincie Groningen. In onze gemeente gaat het om ongeveer 1000 adressen.

12okt Informatiebijeenkomst grondverzet
De gemeenten Bellingwedde, Hoogezand-Sappemeer, Menterwolde, Oldambt, Pekela, Slochteren, Veendam, Vlagtwedde en Stadskanaal organiseren een informatiebijeenkomst voor iedereen die met het Besluit bodemkwaliteit werkt binnen deze gemeenten.

12okt Vergroot uw kansen bij brand
In de maand oktober vinden de nationale Brandpreventieweken plaats. Dit jaar is het thema: ‘Hé doe de deur dicht!’; sluit binnendeuren als je gaat slapen en zorg dat je een rookmelder kunt horen.

11okt Nieuwe gemeentegids
De gemeentegids van 2016-2017 is uit. In de gids staat informatie over de gemeente, het gemeentebestuur en de contactgegevens van de vele organisaties, verenigingen en voorzieningen in onze gemeente.

11okt Bladkorven worden weer geplaatst
De herfst is aangebroken en vallende bladeren zorgen dan voor het nodige ongemak. Vanaf eind oktober worden de bladkorven weer geplaatst. De bladkorven staan op plekken waar veel gemeentebomen staan en dus veel blad valt.

10okt In het verkeer doe je 1dingtegelijk
Even een appje lezen, de dop van een flesje openmaken of een knuffel van je kind oppakken. Veel automobilisten doen het. Maar wist u dat dit heel erg gevaarlijk is? Er gebeuren steeds vaker verkeersongevallen doordat iemand even afgeleid is.

26sep Rijvaardigheidstraining
Op woensdag 12 oktober wordt er een rijvaardigheidstraining georganiseerd. Tijdens deze drie uur durende training worden de nieuwe verkeerssituaties en verkeersregels doorgenomen, is er een workshop zintuigen in het verkeer en wordt er een praktijkri

15sep Textielroute
Wedeka Kringloop Milieu rijdt binnenkort weer de textielroute. Geef uw overtollige kleding, schoenen, beddengoed en ander textiel een tweede leven en zet het in gesloten zakken aan de weg tijdens de ophaaldag bij u in de buurt.

14sep Financiële tegemoetkoming voor ouders van schoolgaande kinderen
De gemeente stelt vanaf het nieuwe schooljaar een Kindpakket beschikbaar voor ouders met weinig inkomen.

Meer informatie

Gemeente Stadskanaal