Informatie

Archief nieuwsberichten

28sep Maatschappelijke Zaken 6 oktober niet bereikbaar
De gehele afdeling Maatschappelijk Zaken is donderdag 6 oktober niet bereikbaar. Het telefonisch spreekuur van Inkomen, Wmo en CJGV (Centrum Jeugd, Gezin en Veiligheid) vervalt. Het CJGV is alleen voor spoedgevallen bereikbaar via (0599) 631 631.

26sep Rijvaardigheidstraining
Op woensdag 12 oktober wordt er een rijvaardigheidstraining georganiseerd. Tijdens deze drie uur durende training worden de nieuwe verkeerssituaties en verkeersregels doorgenomen, is er een workshop zintuigen in het verkeer en wordt er een praktijkri

15sep Textielroute
Wedeka Kringloop Milieu rijdt binnenkort weer de textielroute. Geef uw overtollige kleding, schoenen, beddengoed en ander textiel een tweede leven en zet het in gesloten zakken aan de weg tijdens de ophaaldag bij u in de buurt.

14sep Financiƫle tegemoetkoming voor ouders van schoolgaande kinderen
De gemeente stelt vanaf het nieuwe schooljaar een Kindpakket beschikbaar voor ouders met weinig inkomen.

14sep Op-StapBus rijdt nu ook in Stadskanaal
55 plussers kunnen lid worden van de Op-StapBus. Met de bus kunt u leuke uitjes maken voor een aantrekkelijke prijs. De uitjes gaan naar bijvoorbeeld musea, tuincentra, winkels, beurzen of andere leuke plekken. Op de bus leert u nieuwe mensen kennen.

13sep Blijk van waardering voor mantelzorgers
De gemeente wil mantelzorgers een hart onder de riem steken door ze een ‘blijk van waardering’ aan te bieden. Zorgt u intensief en langdurig voor iemand met chronische ziekte of beperking, dan komt u mogelijk in aanmerking.

13sep Onderzoek winkel- en koopgedrag consument
De provincie Groningen voert de komende periode een onderzoek uit naar het winkel- en koopgedrag van de consument in de provincie Groningen. Daarbij komen het centrum van Stadskanaal en Musselkanaal aan bod.

12sep Tegemoetkoming voor ouders van scholieren
Voor ouders van schoolgaande kinderen en die weinig inkomen hebben, is het Kindpakket beschikbaar. Het college heeft dit besloten en wil hiermee dat ieder kind dezelfde mogelijkheden krijgt.

09sep Voorkom fietsendiefstal
Er worden momenteel veel fietsen gestolen in Stadskanaal. De meeste fietsen worden gestolen in het centrum van Stadskanaal bij winkels en bushaltes. Ook worden regelmatig fietsen uit niet afgesloten schuurtjes ontvreemd.

30aug Doe mee met de fietstelweek
Op 19 september start het grote nationale fietsonderzoek. Een week lang worden fietsbewegingen van deelnemers in kaart gebracht via een speciale app. Deelnemers maken kans op een nieuwe fiets. Voor de 2e keer worden alle fietsbewegingen die fietsers

Meer informatie

Gemeente Stadskanaal