Informatie

Wie-wat-waar-middag: help mee met het beschrijven en identificeren van oude foto’s

Wie-wat-waar-middag help mee met het beschrijven en identificeren van oude fotos

Looptijd:
11 december 2016 Locatie:
Streekhistorisch Centrum, Ceresstraat 2 (naast de watertoren) te Stadskanaal Tijden
Doorlopend tussen 14.00 en 17.00 uur
Omschrijving:

Op zondagmiddag 11 december organiseert het Streekhistorisch Centrum te Stadskanaal weer een Wie-Wat-Waar-middag. Tijdens deze activiteit, die zo langzamerhand een vast onderdeel geworden is van het activiteitenprogramma in het SHC, wordt de hulp van het publiek ingeroepen om te helpen bij het beschrijven van foto’s waarvan niet bekend is wat er op staat. Het levert meestal veel nieuwe bruikbare informatie op.

De collectie van het Streekhistorisch Centrum bevat bijna 30.000 foto’s. Sinds 2008 is deze collectie ook via internet te doorzoeken om ze toegankelijk te maken voor geïnteresseerden. Hiervoor is het erg belangrijk dat er goed vermeld wordt wat er op een foto te zien is. Vrijwilligers van het Streekhistorisch Centrum zijn daar wekelijks mee bezig. Er zijn echter ook veel foto’s, met name van gebeurtenissen, waarvan niet bekend is wat er precies is afgebeeld. Het is dan niet mogelijk een dergelijke foto goed te beschrijven en te plaatsen. Daarom wordt op deze middag aan de bezoekers gevraagd eens goed naar deze foto’s te kijken en te helpen bij het beantwoorden van vragen als: wie staat er op de foto afgebeeld? Welke gebeurtenis is er vastgelegd? Wanneer en waar is de foto gemaakt? Het gaat daarbij om heel oude maar ook recentere foto’s, globaal tussen de 70 en 10 jaar oud. Er zijn veel groepsfoto’s bij, vaak van verenigingen en huldigingen. We hopen dan ook op veel belangstelling van mensen die bijvoorbeeld bij een sportclub actief zijn geweest die deze foto’s kunnen plaatsen.

De entree bedraagt deze middag € 3,00, de normale entree tot het museum waar momenteel de tentoonstelling 'Robuust en Degelijk, meubelfabriek Knicos’ en de wisselexpositie met kleding uit de eigen collectie te zien is; donateurs hebben gratis toegang.

Voor meer informatie: 0599-612649/ .

Bij de foto: Het SHC zou graag meer willen weten over deze schippersfamilie. Wie zijn de afgebeelde personen? Waar is de foto genomen en wanneer? (collectie Streekhistorisch Centrum)

Meer informatie

Gemeente Stadskanaal