Informatie

Nieuwsarchief

Hieronder vindt u een overzicht van onze nieuwsberichten en persberichten.

24mei Te groot aanbod aan winkels in provincie Groningen
Er is een te groot aanbod aan winkels in onze provincie. Dat blijkt uit het 'Koopstromenonderzoek provincie Groningen 2016-2017’ dat in opdracht van de provincie Groningen is uitgevoerd.

24mei Textielroute
Wedeka Kringloop Milieu rijdt binnenkort weer de textielroute. Geef uw overtollige kleding, schoenen, beddengoed en ander textiel een tweede leven en z maandag 12 juni: Stadskanaal Noord, Waterland, Parkwijk, Stadskanaal Centrum, Industrieterrein

23mei Cursus ‘Plezier op School’ voor aanstaande brugklassers
Weinig vrienden, gepest worden of vaak ruzie met leeftijdsgenoten. Voor de aanstaande brugklasser die zich hierin herkent wordt de zomercursus ‘Plezier op School’ gegeven.

22mei Pilot Work Out in Musselkanaal: grotere kans op regulier werk
Nog meer inwoners van Musselkanaal worden betrokken bij hun woon- en leefomgeving. Er komt een groter en meer gevarieerd aanbod aan werkzaamheden in trajecten voor uitkeringsgerechtigden, zodat hun kans toeneemt op toeleiding naar de arbeidsmarkt.

22mei Wat te doen als u een bijennest of bijenzwerm heeft ontdekt?
Heeft u overlast van bijen in of rondom uw huis? Of heeft u een bijenzwerm geconstateerd?

15mei E-waste race van start
Vrijdag 12 mei was de aftrap van de E-waste race in Oost-Groningen en Noordoost-Drenthe. Verschillende basisscholen zullen het tegen elkaar opnemen in de race om zo veel mogelijk e-waste (elektronisch afval) in te zamelen.

12mei Verkeersmaatregelen Secret Forest Festival
Vanaf 13 mei 2017 vinden de opbouwwerkzaamheden plaats voor het Secret Forest Festival in Stadskanaal. Gedurende deze periode is er een alternatieve wandel- en fietsroute (‘Stadskanaal cultuur/natuur rondje’) door het gebied (Pagedal) beschikbaar.

11mei Snel internet buitengebied
De gebrekkige kwaliteit van internet op het platteland is al geruime tijd onderwerp van gesprek. Wij worden regelmatig benaderd met het verzoek initiatieven te ondernemen om snel internet in het buitengebied te realiseren.

03mei Uw mening over de gemeente Stadskanaal
Vanuit een onderzoek van de Hanzehogeschool Groningen wordt er gevraagd naar uw mening over de gemeente Stadskanaal.

03mei Start Jeugdcultuurfonds Stadskanaal
Op 8 mei geeft wethouder Boen het startsein voor het Jeugdcultuurfonds Stadskanaal.

03mei WOZ-gegevens openbaar
Het WOZ-waardeloket is een centraal loket waar iedereen de WOZ-gegevens van huizen in onze gemeente en vele andere gemeenten kan inzien. De WOZ-waarde van woningen is voor iedereen openbaar.

02mei Ontwikkeling financiële positie baart zorgen
De ontwikkeling van de financiële positie van de gemeente baart zorgen. Dat maakt het college duidelijk aan de raad, bij de aanbieding van de Voorjaarsnota 2017 en de Perspectiefnota 2018-2021.

01mei Zie jij schade of overlast in de openbare ruimte?
Bijvoorbeeld een gat in de weg, een lantaarnpaal die stuk is of rondslingerend vuilnis. Je kunt dit soort zaken vanaf 1 mei eenvoudig melden via de online dienst Fixi. De uitvoerende instanties pakken deze meldingen op en zorgen voor afhandeling.

25apr Afscheid leden werkgroep verkeer
Mevrouw C. Hopkes en de heer R. Eggens hebben afscheid genomen als lid van de werkgroep verkeer.

20apr Directeur Nina Hiddema vertrekt bij Theater Geert Teis
Nina Hiddema zal aan het begin van het komende seizoen Theater Geert Teis verlaten. Sinds oktober 2011 is ze werkzaam als directeur van het theater in Stadskanaal.

20apr Versnelde vervanging openbare verlichting bespaart in kosten energieverbruik en onderhoud
Het college laat de openbare verlichting in de gemeente versneld vervangen. Binnen twee jaar zijn 3. 000 afgeschreven lichtmasten met armaturen vervangen door nieuwe.

20apr Maatschappelijke organisaties presenteren zich op de Leer & Doe markt
Op zaterdag 2 september wordt in het centrum van Stadskanaal de jaarlijkse Leer & Doe Markt gehouden.

30mrt Imago onderzoek gemeente Stadskanaal: vul in en win
Wij willen graag uw medewerking vragen voor een onderzoek naar het imago van de gemeente Stadskanaal. Het doel van dit onderzoek is inzicht te krijgen in het huidige en gewenste beeld van inwoners over de gemeente Stadskanaal. Uw mening is belangrijk

28mrt Wegwerkzaamheden A-weg in Musselkanaal
Van 27 maart tot 14 juli vinden er graafwerkzaamheden plaatst aan de A-weg in Musselkanaal. Hierdoor is één rijbaan gestremd voor verkeer.

28mrt Bijeenkomst Sterk Vrijwilligerswerk
Dinsdag 9 mei gaat in Stadskanaal het project ‘Sterk Vrijwilligerswerk’ van start, een initiatief van verschillende landelijke en provinciale organisaties gesubsidieerd door de provincie Groningen.

Meer informatie

Gemeente Stadskanaal