Informatie

Nieuwsarchief

Hieronder vindt u een overzicht van onze nieuwsberichten en persberichten.

18jul Studiefonds Groningen
Heeft u kinderen in het voortgezet onderwijs, op het MBO of wilt u zelf een studie volgen? Hebt u kosten in verband met deze opleiding, waarvoor u geen bijdrage ontvangt van een andere instelling? En ligt uw inkomen rond het minimum? Dan komt u mogel

18jul Aanbrengen slijtlagen wegen en fietspaden
Van woensdag 26 juli t/m vrijdag 28 juli worden door De Roo Wegenbouw nieuwe slijtlagen aangebracht op diverse wegen en fietspaden in de gemeente.

13jul Zonnebloemauto in gebruik genomen
Op 12 juli is de zonnebloemauto van Nationale Vereniging de Zonnebloem in gebruik genomen. De zonnebloemauto is een speciale auto waarin een rolstoel of scootmobiel past.

12jul Succesvol schildersproject krijgt vervolg
Het tweede schildersproject van Zandstra schilderwerken, M-Ployee, Sealteq en de gemeente Stadskanaal is gestart. Negen personen zijn vanuit een uitkeringssituatie aan de slag gegaan om te worden opgeleid tot vakman-schilder.

05jul Annelies Klunder nieuwe directeur Theater Geert Teis
Annelies Klunder begint per 15 september 2017 als nieuwe directeur van Theater Geert Teis in Stadskanaal. Zij is opvolger van Nina Hiddema, die sinds oktober 2011 als directeur werkzaam is. Dit heeft het gemeentebestuur van Stadskanaal besloten.

21jun Bekendmaking jaarrekening
De raadsgriffier maakt bekend dat het jaarverslag 2016 en de jaarrekening 2016 (stukken bedoeld in artikel 197 Gemeentewet) voor een ieder ter inzage liggen in de hal van het gemeentehuis. U kunt het jaarverslag en de jaarrekening ook raadplegen op d

19jun Denk mee over zonneparken
Kom op donderdag 29 juni naar de discussiebijeenkomst zonneparken in Theater Geert Teis in Stadskanaal. De bijeenkomst begint om 19. 30 uur. De gemeente wil een visie opstellen over zonneparken en wil graag weten wat inwoners hier van vinden.

16jun Voorkom fietsendiefstal
Er worden momenteel veel fietsen gestolen in Stadskanaal. De meeste fietsen worden gestolen in het centrum van Stadskanaal bij winkels en bushaltes. Ook worden regelmatig fietsen uit niet afgesloten schuurtjes ontvreemd.

16jun Aanmelden voor kca-ophaalroute
Eens per jaar komen we kca (klein chemisch afval) ophalen met de Chemokar. U moet zich hiervoor wel aanmelden. Dat kan van 19 tot en met 28 juni 2017 door te bellen naar (0599) 631 631. De kca-route wordt op maandag 3 juli gereden

13jun Benieuwd naar plannen in Musselkanaal?
Kom langs! U bent van harte welkom op dinsdag 20 juni van 16. 00 tot 20. 00 uur bij het podium op het Willem Diemerplein. De ondernemersvereniging Musselkanaal, Stichting Dorpsbelangen Musselkanaal, Lefier en de gemeente Stadskanaal nodigen u van har

08jun Gemeente wil minder afval en meer afval scheiden
De gemeente Stadskanaal wil ervoor zorgen dat inwoners meer afval gaan scheiden en minder afval produceren. Daarbij wil de gemeente in 2020 voldoen aan de scheidingsdoelstelling van 75% restafval en maximaal 100 kilogram restafval per inwoner per jaa

24mei Te groot aanbod aan winkels in provincie Groningen
Er is een te groot aanbod aan winkels in onze provincie. Dat blijkt uit het 'Koopstromenonderzoek provincie Groningen 2016-2017’ dat in opdracht van de provincie Groningen is uitgevoerd.

24mei Textielroute
Wedeka Kringloop Milieu rijdt binnenkort weer de textielroute. Geef uw overtollige kleding, schoenen, beddengoed en ander textiel een tweede leven en z maandag 12 juni: Stadskanaal Noord, Waterland, Parkwijk, Stadskanaal Centrum, Industrieterrein

23mei Cursus ‘Plezier op School’ voor aanstaande brugklassers
Weinig vrienden, gepest worden of vaak ruzie met leeftijdsgenoten. Voor de aanstaande brugklasser die zich hierin herkent wordt de zomercursus ‘Plezier op School’ gegeven.

22mei Pilot Work Out in Musselkanaal: grotere kans op regulier werk
Nog meer inwoners van Musselkanaal worden betrokken bij hun woon- en leefomgeving. Er komt een groter en meer gevarieerd aanbod aan werkzaamheden in trajecten voor uitkeringsgerechtigden, zodat hun kans toeneemt op toeleiding naar de arbeidsmarkt.

22mei Wat te doen als u een bijennest of bijenzwerm heeft ontdekt?
Heeft u overlast van bijen in of rondom uw huis? Of heeft u een bijenzwerm geconstateerd?

15mei E-waste race van start
Vrijdag 12 mei was de aftrap van de E-waste race in Oost-Groningen en Noordoost-Drenthe. Verschillende basisscholen zullen het tegen elkaar opnemen in de race om zo veel mogelijk e-waste (elektronisch afval) in te zamelen.

12mei Verkeersmaatregelen Secret Forest Festival
Vanaf 13 mei 2017 vinden de opbouwwerkzaamheden plaats voor het Secret Forest Festival in Stadskanaal. Gedurende deze periode is er een alternatieve wandel- en fietsroute (‘Stadskanaal cultuur/natuur rondje’) door het gebied (Pagedal) beschikbaar.

11mei Snel internet buitengebied
De gebrekkige kwaliteit van internet op het platteland is al geruime tijd onderwerp van gesprek. Wij worden regelmatig benaderd met het verzoek initiatieven te ondernemen om snel internet in het buitengebied te realiseren.

03mei Uw mening over de gemeente Stadskanaal
Vanuit een onderzoek van de Hanzehogeschool Groningen wordt er gevraagd naar uw mening over de gemeente Stadskanaal.

Meer informatie

Gemeente Stadskanaal