Informatie

Nieuwsarchief

Hieronder vindt u een overzicht van onze nieuwsberichten en persberichten.

28sep Maatschappelijke Zaken 6 oktober niet bereikbaar
De gehele afdeling Maatschappelijk Zaken is donderdag 6 oktober niet bereikbaar. Het telefonisch spreekuur van Inkomen, Wmo en CJGV (Centrum Jeugd, Gezin en Veiligheid) vervalt. Het CJGV is alleen voor spoedgevallen bereikbaar via (0599) 631 631.

28sep Nieuwe portefeuilleverdeling college
Het college van Stadskanaal heeft besloten de portefeuilles opnieuw te verdelen.

26sep Rijvaardigheidstraining
Op woensdag 12 oktober wordt er een rijvaardigheidstraining georganiseerd. Tijdens deze drie uur durende training worden de nieuwe verkeerssituaties en verkeersregels doorgenomen, is er een workshop zintuigen in het verkeer en wordt er een praktijkri

15sep Textielroute
Wedeka Kringloop Milieu rijdt binnenkort weer de textielroute. Geef uw overtollige kleding, schoenen, beddengoed en ander textiel een tweede leven en zet het in gesloten zakken aan de weg tijdens de ophaaldag bij u in de buurt.

14sep Financiële tegemoetkoming voor ouders van schoolgaande kinderen
De gemeente stelt vanaf het nieuwe schooljaar een Kindpakket beschikbaar voor ouders met weinig inkomen.

14sep Op-StapBus rijdt nu ook in Stadskanaal
55 plussers kunnen lid worden van de Op-StapBus. Met de bus kunt u leuke uitjes maken voor een aantrekkelijke prijs. De uitjes gaan naar bijvoorbeeld musea, tuincentra, winkels, beurzen of andere leuke plekken. Op de bus leert u nieuwe mensen kennen.

13sep Onderzoek winkel- en koopgedrag consument
De provincie Groningen voert de komende periode een onderzoek uit naar het winkel- en koopgedrag van de consument in de provincie Groningen. Daarbij komen het centrum van Stadskanaal en Musselkanaal aan bod.

13sep Blijk van waardering voor mantelzorgers
De gemeente wil mantelzorgers een hart onder de riem steken door ze een ‘blijk van waardering’ aan te bieden. Zorgt u intensief en langdurig voor iemand met chronische ziekte of beperking, dan komt u mogelijk in aanmerking.

12sep Tegemoetkoming voor ouders van scholieren
Voor ouders van schoolgaande kinderen en die weinig inkomen hebben, is het Kindpakket beschikbaar. Het college heeft dit besloten en wil hiermee dat ieder kind dezelfde mogelijkheden krijgt.

09sep Voorkom fietsendiefstal
Er worden momenteel veel fietsen gestolen in Stadskanaal. De meeste fietsen worden gestolen in het centrum van Stadskanaal bij winkels en bushaltes. Ook worden regelmatig fietsen uit niet afgesloten schuurtjes ontvreemd.

01sep Stadskanaal aangewezen als pilotproject omgevingsplan
Als eerste gemeente in de provincie Groningen werkt Stadskanaal aan een omgevingsplan. Dit gebeurt in de vorm van een pilot, waarvoor het Rijk de gemeente heeft aangewezen. In het omgevingsplan worden bestemmingsplannen en afzonderlijke beleidsdocume

30aug Doe mee met de fietstelweek
Op 19 september start het grote nationale fietsonderzoek. Een week lang worden fietsbewegingen van deelnemers in kaart gebracht via een speciale app. Deelnemers maken kans op een nieuwe fiets. Voor de 2e keer worden alle fietsbewegingen die fietsers

29aug Praat mee over mogelijke herindeling Pekela, Stadskanaal en Veendam!
Pekela, Stadskanaal en Veendam gaan een spannende tijd tegemoet. Binnen een half jaar gaan de gemeenteraden een besluit nemen over een mogelijke herindeling.

18aug Leer en Doe markt Stadskanaal
Zaterdag 3 september vindt van 10. 00 tot 16.00 uur op het Raadhuisplein in Stadskanaal de jaarlijkse Leer en Doe Markt plaats.

10aug Zomeroffensief tegen woninginbraak en babbeltrucs
Het aantal inbraken is de afgelopen jaren flink gedaald. Maar iedere inbraak of insluiping is er één teveel!

10aug Nieuws bij u in de buurt? Zó weet u ervan!
Wilt u weten welke vergunningen, regels of (bouw)plannen gelden voor uw buurt?

28jul 1000ste boot vaart Stadskanaal binnen
In Stadskanaal is donderdagochtend 28 juli de duizendste boot van het vaarseizoen binnengevaren. Het was de Sammy van de heer en mevrouw Ter Veen uit Ermelo.

11jul Fiscale uitzondering voor Starterslening eindigt
Op 1 januari 2013 zijn de fiscale regels voor de hypotheekrenteaftrek gewijzigd. Een hypotheek die vanaf 2013 wordt afgesloten moet tenminste annuïtair (vast bedrag aan rente en aflossing) worden afgelost om voor hypotheekrenteaftrek in aanmerking te

11jul Aanmelden ondernemers voor startersprijs
Jonge ondernemers kunnen zichzelf aanmelden of laten aanmelden voor de startersprijs Stadskanaal.

05jul Constructieve eerste bijeenkomst raadsleden bij start onderzoek
Raadsleden van Pekela, Stadskanaal en Veendam hebben op maandag 4 juli 2016 gezamenlijk een start gemaakt met het vervolgonderzoek naar een mogelijke herindeling.

Meer informatie

Gemeente Stadskanaal