Informatie

Nieuwsarchief

Hieronder vindt u een overzicht van onze nieuwsberichten en persberichten.

19sep Cyclomedia maakt foto's in de gemeente Stadskanaal
Eind september tot en met eind december maakt het bedrijf Cyclomedia in opdracht van de gemeente Stadskanaal een fotoronde door de gemeente. De foto┬┤s worden gebruikt voor inspectie en beheer van de openbare ruimte.

13sep Inspiratiebijeenkomst verenigingen en vrijwilligersorganisaties
Op dinsdagavond 17 oktober organiseert Welstad in samenwerking met ‘Sterk Vrijwilligerswerk’ een bijeenkomst voor verenigingen en vrijwilligerswerkorganisaties uit de gemeente Stadskanaal.

12sep Textielroute
Wedeka Kringloop Milieu rijdt binnenkort weer de textielroute. Geef uw overtollige kleding,schoenen, beddengoed en ander textiel een tweede leven en zet het in gesloten zakken aan deweg tijdens de ophaaldag bij u in de buurt. maandag 18 september: S

08sep Gezocht: enthousiast lid voor de Participatieraad
De Participatieraad van de gemeente Stadskanaal is op zoek naar een nieuw lid. De Participatieraad bestaat sinds vier jaar. Leden worden benoemd voor een periode van vier jaar.

01sep Glasvezel: inschrijven vanaf 1 september!
Altijd snel internet, langer thuis wonen door zorg op afstand, thuiswerken, streamen, skypen: dat kan straks in het buitengebied van Vlagtwedde, Bellingwedde en Stadskanaal, door de komst van glasvezel.

07aug Plastic en drankenkartons niet opgehaald?
Voor het ophalen van plastic en drankenkartons is het protocol dat de zakken voor 7. 30 uur bij de weg moeten staan. Zijn uw zakken niet meegenomen dan stonden ze er waarschijnlijk te laat.

07aug Nieuw wijkcentrum voor Cereswijk Musselkanaal
Het college wil een wijkcentrum realiseren in Cereswijk in Musselkanaal, met daarin plaats voor een brede basisschool, peuterspeelzaal en activiteiten van Welstad.

01aug Duizendste boot vaart Stadskanaal binnen
Op dinsdag 1 augustus is de duizendste boot van dit vaarseizoen Stadskanaal binnengevaren. Het ging om de Warber van de heer en mevrouw Schraa uit IJlst.

24jul Schade door onweersbui
Afgelopen zaterdag op zondagnacht heeft een fikse onweersbui gezorgd voor flink wat schade aan bomen. Op diverse plekken in Onstwedde,

18jul Studiefonds Groningen
Heeft u kinderen in het voortgezet onderwijs, op het MBO of wilt u zelf een studie volgen? Hebt u kosten in verband met deze opleiding, waarvoor u geen bijdrage ontvangt van een andere instelling? En ligt uw inkomen rond het minimum? Dan komt u mogel

13jul Zonnebloemauto in gebruik genomen
Op 12 juli is de zonnebloemauto van Nationale Vereniging de Zonnebloem in gebruik genomen. De zonnebloemauto is een speciale auto waarin een rolstoel of scootmobiel past.

12jul Succesvol schildersproject krijgt vervolg
Het tweede schildersproject van Zandstra schilderwerken, M-Ployee, Sealteq en de gemeente Stadskanaal is gestart. Negen personen zijn vanuit een uitkeringssituatie aan de slag gegaan om te worden opgeleid tot vakman-schilder.

05jul Annelies Klunder nieuwe directeur Theater Geert Teis
Annelies Klunder begint per 15 september 2017 als nieuwe directeur van Theater Geert Teis in Stadskanaal. Zij is opvolger van Nina Hiddema, die sinds oktober 2011 als directeur werkzaam is. Dit heeft het gemeentebestuur van Stadskanaal besloten.

21jun Bekendmaking jaarrekening
De raadsgriffier maakt bekend dat het jaarverslag 2016 en de jaarrekening 2016 (stukken bedoeld in artikel 197 Gemeentewet) voor een ieder ter inzage liggen in de hal van het gemeentehuis. U kunt het jaarverslag en de jaarrekening ook raadplegen op d

16jun Voorkom fietsendiefstal
Er worden momenteel veel fietsen gestolen in Stadskanaal. De meeste fietsen worden gestolen in het centrum van Stadskanaal bij winkels en bushaltes. Ook worden regelmatig fietsen uit niet afgesloten schuurtjes ontvreemd.

08jun Gemeente wil minder afval en meer afval scheiden
De gemeente Stadskanaal wil ervoor zorgen dat inwoners meer afval gaan scheiden en minder afval produceren. Daarbij wil de gemeente in 2020 voldoen aan de scheidingsdoelstelling van 75% restafval en maximaal 100 kilogram restafval per inwoner per jaa

22mei Pilot Work Out in Musselkanaal: grotere kans op regulier werk
Nog meer inwoners van Musselkanaal worden betrokken bij hun woon- en leefomgeving. Er komt een groter en meer gevarieerd aanbod aan werkzaamheden in trajecten voor uitkeringsgerechtigden, zodat hun kans toeneemt op toeleiding naar de arbeidsmarkt.

22mei Wat te doen als u een bijennest of bijenzwerm heeft ontdekt?
Heeft u overlast van bijen in of rondom uw huis? Of heeft u een bijenzwerm geconstateerd?

11mei Snel internet buitengebied
De gebrekkige kwaliteit van internet op het platteland is al geruime tijd onderwerp van gesprek. Wij worden regelmatig benaderd met het verzoek initiatieven te ondernemen om snel internet in het buitengebied te realiseren.

03mei Uw mening over de gemeente Stadskanaal
Vanuit een onderzoek van de Hanzehogeschool Groningen wordt er gevraagd naar uw mening over de gemeente Stadskanaal.

Meer informatie

Gemeente Stadskanaal