Informatie

Nieuwsarchief

Hieronder vindt u een overzicht van onze nieuwsberichten en persberichten.

16jan Sterk Vrijwilligerswerk: workshops voor vrijwilligersorganisaties
Welstad organiseert in samenwerking met het project ‘Sterk Vrijwilligerswerk’ een aantal gratis workshops voor vrijwilligersorganisaties.

15jan Aankondiging vrijwilligersavond
Als dank en waardering voor alle vrijwillige inzet worden de vrijwilligers van Stadskanaal op donderdagavond 8 maart 2018 – aan de vooravond van NLdoet - in het zonnetje gezet.

11jan Gezellig en verantwoord oud en nieuw
Voorafgaand aan oud en nieuw riep burgemeester Galama eenieder op er een mooi en veilig feest van te maken. Na evaluaties met betrokken partijen kunnen we concluderen dat oud en nieuw op een goede, gezellige en verantwoorde manier is gevierd, zegt

10jan Ondertekening Samenwerkingsovereenkomst Commerciële Werkplaats Techniek
Vanmiddag is de samenwerkingsovereenkomst “Commerciële Werkplaats Techniek” ondertekend door directeur van Dok 4 Erik Vos, directeur van Wedeka Grietje Kalfsbeek en wethouders Bert Wierenga (gemeente Veendam) en Johan Hamster (gemeente Stadskanaal).

03jan Mapathon op gemeentehuis
Op donderdag 8 februari organiseren de Jonge Ambtenaren Stadskanaal (JAS) samen met het Nederlandse Rode Kruis een bijzondere activiteit in het gemeentehuis, een zogenaamde ‘mapathon’.

22dec Afvalwijzer en wijzigingen rond de feestdagen
Vanaf 23 december 2017 zijn de data voor 2018 te vinden in onze online afvalwijzer: www. mijnafvalwijzer. nl en de AfvalwijzerApp. U kunt er informatie vinden over de inzameldagen van de groene en grijze container.

21dec Oproep burgemeester Galama: ‘Hou rekening met elkaar tijdens oud en nieuw’
Burgemeester Baukje Galama roept eenieder op van oud en nieuw een mooi en veilig feest te maken: ,,Hou rekening met elkaar: oudejaarsdag valt op een zondag en die beleeft iedereen op een andere manier, gezien de diversiteit in de gemeente”.

20dec Hefpunt wordt met ingang van 1-1-2018 Noordelijk Belastingkantoor
Tot nu toe kreeg u de aanslag voor de waterschapsbelastingen van Hefpunt. Dat is straks verleden tijd. Vanaf 1 januari 2018 krijgt u hem van het Noordelijk Belastingkantoor.

20dec Uitnodiging nieuwjaarsbijeenkomst
Wij nodigen u van harte uit voor de Nieuwjaarsbijeenkomst op dinsdag 9 januari 2018 om 19.00 uur in Theater Geert Teis.

19dec Zorgvoorziening voor ouderen in Onstwedde
Het college wil in principe meewerken aan de komst van een zorgvoorziening voor ouderen in Onstwedde. B en W geven gehoor aan een dergelijk plan van Zorgboerderij Hooghei.

11dec Opleidingskosten palliatieve vrijwilligers bekostigd uit legaat mevrouw Kremer
Dankzij een legaat kunnen de opleidingskosten van palliatieve zorgvrijwilligers van het Hospice Veen en Wolden en het Steunpunt Mantelzorg Vrijwillige Thuiszorg worden bekostigd. Het Hospice ontvangt € 11. 481 en het Steunpunt € 3280.

11dec Visie op zonneparken ‘Stadskanaal op Zon’ besproken met inwoners en initiatiefnemers
De komst van zonneparken biedt kansen voor het regionale bedrijfsleven en het stimuleren van andere duurzaamheidsmaatregelen, aldus het college. Met een zekere omvang van zonneparken wordt bovendien een substantiële bijdrage geleverd aan de energietr

06dec Wijziging dienstregeling Qbuzz vanaf 10 december
Vanaf 10 december 2017 wijzigt de dienstregeling voor een groot aantal buslijnen. U vindt alle nieuwe tijden en routes op de website van Qbuzz.

05dec Bijeenkomst over zonneparken
Kom op donderdagavond 7 december naar de 'tweede discussiebijeenkomst' in het Theater Geert Teis in Stadskanaal.

05dec Update brand bij Talen recycling van de provincie Groningen
De brand bij Talen Recycling is geblust en het afval is grotendeels opgeruimd. In totaal is er 2. 800 ton aan afval afgevoerd. Daarnaast is er 120. 000 liter aan water van het terrein gehaald.

30nov Gezamenlijke reactie situatie brand Talen Recycling
Afgelopen maandagavond is er een brand uitgebroken bij het bedrijf A. Talen recycling te Stadskanaal. De brandweer, post Stadskanaal, is in eerste instantie opgeroepen om de brand te blussen.

29nov Verklaring locoburgemeester over brand Wagenmaker Stadskanaal
Afgelopen maandagavond is er brand uitgebroken aan de Wagenmaker, bij het bedrijf A. Talen recycling. Er staat sindsdien een grote berg afval van diverse samenstelling in brand.

09nov Gemeente is verheugd na toekenning subsidie centrumontwikkeling Stadskanaal
De provincie Groningen heeft 1,9 miljoen leefbaarheidssubsidie toegekend voor een compacter en aantrekkelijker winkelcentrum in Stadskanaal. Burgemeester Baukje Galama: “Wij zijn zeer verheugd met de toekenning van de subsidie

09nov Koersdocument ‘Stadskanaal Koersvast’ overhandigd
Burgemeester Baukje Galama heeft op 8 november het koersdocument ‘Stadskanaal Koersvast, nait soezen, moar doun’ overhandigd aan de gedeputeerden Brouns en Staghouwer van de provincie Groningen.

01nov Jan Bessembinders tijdelijk terug als wethouder van de gemeente Stadskanaal
Jan Bessembinders keert tijdelijk terug als wethouder voor het CDA in het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Stadskanaal.

Meer informatie

Gemeente Stadskanaal