Informatie

Nieuwsarchief

Hieronder vindt u een overzicht van onze nieuwsberichten en persberichten.

08dec Collectieve ziektekostenverzekering
Heeft u weinig geld te besteden, omdat u een laag inkomen heeft? Dan kunt u in aanmerking komen voor de gemeentelijke collectieve ziektekostenverzekering van Menzis.

05dec Wijziging dienstregeling Qbuzz vanaf 11 december
Vanaf 11 december 2016 wijzigt de dienstregeling voor een groot aantal buslijnen.

21nov Provincie stelt twee miljoen beschikbaar voor Musselkanaal
Voor de gebiedsontwikkeling van Musselkanaal ontvangt de gemeente Stadskanaal van de provincie Groningen een subsidie van twee miljoen euro.

14nov Halve ton extra subsidie voor hulpverlening Stichting Leergeld
Het college verleent de Stichting Leergeld Zuid-Oost Groningen een aanvullende subsidie van € 50.000. Hiermee kan de stichting een nog betere bijdrage leveren aan het gemeentelijk armoedebeleid.

11nov Vuurwerk en carbidschieten
Carbidschieten en vuurwerk afsteken tijdens de jaarwisseling zijn mooie tradities. Om alles zo veilig mogelijk te laten verlopen heeft de gemeente regels opgesteld.

10nov Verdient uw organisatie de Vrijwilligersprijs Stadskanaal?
Als waardering voor de inzet van vrijwilligersorganisaties stellen gemeente Stadskanaal en Rabobank Zuid Oost Groningen ieder jaar de Vrijwilligersprijs beschikbaar. Verdient uw organisatie dit jaar de prijs?

09nov Gezocht: Enthousiaste leden voor de Participatieraad
De Participatieraad van de gemeente Stadskanaal is op zoek naar nieuwe leden. De Participatieraad bestaat vier jaar. Leden worden benoemd voor een periode van vier jaar. De eerste termijn loopt af per 1 januari 2017

09nov Gladheidsbestrijding en strooiroutes
Hier leest u meer over de strooiroutes en strooimethoden voor komende winter.

09nov Verkeersmaatregel Tweede Boerendiep
Naar aanleiding van klachten over sluipverkeer via de Tweede Boerendiep en de snelheid van het verkeer dat daarmee gepaard gaat hebben wij het voornemen om een verkeersmaatregel aan te brengen.

02nov Begroting 2017 in één oogopslag
Deze begroting 2017 in één oogopslag geeft u een beeld van onze inkomsten en laat zien waaraan wij dat geld weer besteden. Ook laat het zien hoe u uw steentje bijdraagt. De gemeente schrijft zwarte cijfers. We zijn dan ook blij u een sluitende begrot

01nov Dag van de Ondernemer op 18 november 2016
Als blijk van waardering voor het ondernemerschap heeft MKB-Nederland vrijdag 18 november uitgeroepen tot Dag van de Ondernemer. In de middag is er een startersprogramma. Onderdeel van het avondprogramma is de uitreiking van de Startersprijs 2016.

31okt Gemeente draagt bij aan restauratie kunstwerk in Musselkanaal
Het college stelt € 5000 beschikbaar aan Stichting Dorpsbelangen Musselkanaal voor het restaureren van het kunstwerk Skyline. De stichting heeft daartoe een plan ingediend.

31okt Horecaondernemers die oudjaarsnacht open willen
Wilt u als horecaondernemer op oudjaarsnacht de deuren openen? Dan moet u ontheffing aanvragen.

28okt Kondig uw evenement in 2017 alvast bij ons aan
De gemeente Stadskanaal roept organisatoren van evenementen op evenementen die gepland staan in 2017 nog dit jaar bij ons aan te kondigen. Dat kan online.

24okt Forse vermindering energieverbruik openbare verlichting
De gemeente Stadskanaal gaat het energieverbruik van de openbare verlichting flink verminderen. Zo zal in 2020 minimaal 20% absolute energiebesparing bij openbare verlichting zijn gerealiseerd ten opzichte van 2013.

17okt Cliënten tevreden over Wmo-ondersteuning
Wmo-cliënten van de gemeente zijn over het algemeen tevreden over de ondersteuning die zij krijgen.

12okt Snel internet buitengebied
Er komt een provinciale regeling voor de aanleg van snel internet in de ‘buitengebieden’ van de provincie Groningen. In onze gemeente gaat het om ongeveer 1000 adressen.

12okt Stadskanaal schrijft zwarte cijfers
De gemeente is er in geslaagd de begroting in 2017 structureel sluitend te maken, met een batig saldo van € 267. 000,00. Ook meerjarig zijn er kleine plusjes te noteren. Dit resultaat is tot stand gekomen na het nemen van extra maatregelen om begroti

11okt Nieuwe gemeentegids
De gemeentegids van 2016-2017 is uit. In de gids staat informatie over de gemeente, het gemeentebestuur en de contactgegevens van de vele organisaties, verenigingen en voorzieningen in onze gemeente.

11okt Bladkorven worden weer geplaatst
De herfst is aangebroken en vallende bladeren zorgen dan voor het nodige ongemak. Vanaf eind oktober worden de bladkorven weer geplaatst. De bladkorven staan op plekken waar veel gemeentebomen staan en dus veel blad valt.

Meer informatie

Gemeente Stadskanaal