Informatie

Nieuwsarchief

Hieronder vindt u een overzicht van onze nieuwsberichten en persberichten.

20apr Directeur Nina Hiddema vertrekt bij Theater Geert Teis
Nina Hiddema zal aan het begin van het komende seizoen Theater Geert Teis verlaten. Sinds oktober 2011 is ze werkzaam als directeur van het theater in Stadskanaal.

20apr Versnelde vervanging openbare verlichting bespaart in kosten energieverbruik en onderhoud
Het college laat de openbare verlichting in de gemeente versneld vervangen. Binnen twee jaar zijn 3. 000 afgeschreven lichtmasten met armaturen vervangen door nieuwe.

20apr Maatschappelijke organisaties presenteren zich op de Leer & Doe markt
Op zaterdag 2 september wordt in het centrum van Stadskanaal de jaarlijkse Leer & Doe Markt gehouden.

13apr Gewijzigde openingstijden
Het gemeentehuis is de komende periode een aantal dagen gesloten. De dagen zijn:

13apr Knoalsternacht en Koningsdag in Stadskanaal
Op woensdag 26 april vindt vanaf 21.30 uur traditiegetrouw de ‘Knoalsternacht’ plaats in het centrum van Stadskanaal. Op diverse pleinen staan podia en tenten met een scala aan artiesten en muziekstijlen. De Knoalsternacht duurt tot 04.00 uur.

30mrt Imago onderzoek gemeente Stadskanaal: vul in en win
Wij willen graag uw medewerking vragen voor een onderzoek naar het imago van de gemeente Stadskanaal. Het doel van dit onderzoek is inzicht te krijgen in het huidige en gewenste beeld van inwoners over de gemeente Stadskanaal. Uw mening is belangrijk

28mrt Wegwerkzaamheden A-weg in Musselkanaal
Van 27 maart tot 14 juli vinden er graafwerkzaamheden plaatst aan de A-weg in Musselkanaal. Hierdoor is één rijbaan gestremd voor verkeer.

28mrt Bijeenkomst Sterk Vrijwilligerswerk
Dinsdag 9 mei gaat in Stadskanaal het project ‘Sterk Vrijwilligerswerk’ van start, een initiatief van verschillende landelijke en provinciale organisaties gesubsidieerd door de provincie Groningen.

21mrt Opzet Klant Contact Centrum door gemeente blijkt succes
Inwoners in de gemeente Stadskanaal geven het Klant Contact Centrum (KCC) van de gemeente een zeer goede beoordeling. Zij geven het KCC gemiddeld een acht. Bezoekers vulden in november 2016 een vragenlijst in over de werkwijze en de kwaliteit

21mrt Meer defibrillatoren in de gemeente Stadskanaal
Het college wil het aantal buitenkasten met Automatische Externe Defibrillator (AED) uitbreiden met zes. In alle kernen in de gemeente moet een buitenkast met defibrillator komen.

21mrt Internationale wielertop aan de start van de Healthy Ageing Tour
Van 5 tot en met 9 april wordt de Healthy Ageing Tour (voorheen bekend als Energiewacht Tour) gehouden. De internationale wielertoppers zijn ook dit jaar present in deze etappekoers voor vrouwen. Op vrijdag 7 april zal om 12. 00 uur aan het Willem Di

16mrt Voorlopige uitslag Tweede Kamerverkiezingen 2017
De voorlopige uitslag van de Tweede Kamer verkiezingen op 15 maart 2017 voor Stadskanaal.

14mrt Al eens nagedacht om politiek actief te worden?
Doe dan mee met de cursus Politiek Actief. Deze cursus is bedoeld voor iedereen die erover nadenkt politiek actief te worden, maar nog niet precies weet wat de mogelijkheden zijn.

02mrt Raadscommissievergadering 6 maart vervalt
De raadscommissie van 6 maart komt te vervallen.

13feb Snel internet voor buitengebied Westerwolde en Stadskanaal stap dichterbij
De gemeenten Vlagtwedde, Bellingwedde en Stadskanaal hebben met de Maatschappij voor Breedband in Nederland B. V. - MABIN - een convenant gesloten over de aanleg van een glasvezelnetwerk. Dit gebeurt mede op advies van de Stichting Snel Internet West

07feb Sociaal Participatiefonds
Heeft u in 2016 een tegemoetkoming Sociaal Participatiefonds ontvangen? Dan sturen wij u in 2017 automatisch een aanvraagformulier. Voor een goede en snelle dienstverlening hebben we de gemeente ingedeeld in vijf postcodegebieden.

07feb Cliëntervaringsonderzoek Wmo
De gemeente wil graag weten wat inwoners die ondersteuning ontvangen vanuit de Wmo daar vanvinden. Daarom start er binnenkort een cliëntervaringsonderzoek. Op die manier kunnen we onzedienstverlening zo goed mogelijk laten aansluiten bij de wensen en

02feb Eindrapport onderzoek mogelijke herindeling
De gemeenten Pekela, Stadskanaal en Veendam zijn al een tijd bezig om te onderzoeken of het mogelijk is om samen een nieuwe gemeente te vormen. In juli 2015 is besloten tot het opstellen van een gezamenlijke strategische agenda (SA3).

11jan Combinatielening
Aan de Starterslening is na 31 december 2016 de Combinatielening toegevoegd, om ervoor te zorgen dat het recht op hypotheekrenteaftrek blijft bestaan. Om voor hypotheekrente in aanmerking te komen moet een hypotheek vanaf dag één worden afgelost.

12dec Kredietunie voor en van ondernemers gesteund door Stadskanaal
Het college draagt € 5000 bij aan de oprichting van de Kredietunie Veenkoloniën & Oostermoer.

Meer informatie

Gemeente Stadskanaal