Informatie

Nieuwsarchief

Hieronder vindt u een overzicht van onze nieuwsberichten en persberichten.

17nov Gemeentelijke collectieve ziektekostenverzekering
Hebt u weinig geld te besteden omdat u een laag inkomen heeft? Dan kunt u in aanmerking komen voor de gemeentelijke collectieve ziektekostenverzekering van Menzis. Hiervan kunt u gebruik maken als u een inkomen heeft tot 130% van de bijstandsnorm.

09nov Koersdocument ‘Stadskanaal Koersvast’ overhandigd
Burgemeester Baukje Galama heeft op 8 november het koersdocument ‘Stadskanaal Koersvast, nait soezen, moar doun’ overhandigd aan de gedeputeerden Brouns en Staghouwer van de provincie Groningen.

09nov Gemeente is verheugd na toekenning subsidie centrumontwikkeling Stadskanaal
De provincie Groningen heeft 1,9 miljoen leefbaarheidssubsidie toegekend voor een compacter en aantrekkelijker winkelcentrum in Stadskanaal. Burgemeester Baukje Galama: “Wij zijn zeer verheugd met de toekenning van de subsidie

01nov Jan Bessembinders tijdelijk terug als wethouder van de gemeente Stadskanaal
Jan Bessembinders keert tijdelijk terug als wethouder voor het CDA in het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Stadskanaal.

01nov Begroting 2018 in één oogopslag
Deze Begroting 2018 in één oogopslag geeft u een beeld van onze inkomsten en laat zien waaraan wij dat geld weer besteden.

31okt Kondig uw evenement in 2018 alvast bij ons aan
De gemeente Stadskanaal roept organisatoren van evenementen op, evenementen die gepland staan in 2018 nog dit jaar bij ons aan te kondigen. Dat kan online via het formulier Inventarisatie evenementen 2018.

30okt Gratis Verklaringen Omtrent Gedrag voor vrijwilligersorganisaties
Per 1 januari volgend jaar kunnen in de gemeente gratis Verklaringen Omtrent het Gedrag (VOG) worden verstrekt aan vrijwilligersorganisaties. Het college wil hiermee van start gaan en reageert daarmee op een motie die in juni van dit jaar is

19okt Netwerkcoördinator innovatiewerkplaatsen in Zuid- en Oost-Groningen
In de gemeenten Oldambt, Pekela, Stadskanaal en Veendam worden vier innovatiewerkplaatsen opgezet, waarvan zeven gemeenten (Bellingwedde, Menterwolde, Oldambt, Pekela, Stadskanaal, Veendam en Vlagtwedde) gebruik gaan maken.

19okt Stembureauleden en tellers gezocht
Op 21 maart 2018 vinden de gemeenteraadsverkiezingen in de gemeente Stadskanaal plaats. Wij zoeken enthousiaste mensen, van 18 jaar en ouder, die zitting willen nemen op één van de 19 stembureaus.

17okt Proef verlichting Spoorstraat (enquête)
In het kader van grootschalige vervanging van de openbare verlichting zoeken wij een vervanger voor de kegelarmaturen*.

12okt Raadsvergadering vervalt
De geplande raadsvergadering van 16 oktober komt te vervallen. De agendapunten worden doorgeschoven naar de vergadering van 20 november.

11okt Vragen over glasvezel? Kom naar de inloopdagen!
Het aantal aanmeldingen voor het glasvezelnetwerk staat inmiddels op 280 aanmeldingen! Na de druk bezochte informatieavonden in september komen er in oktober een aantal kleinschalige inloopmiddagen/-avonden.

11okt Nieuwe gemeentegids
De gemeentegids van 2017-2018 is uit. In de gids staat informatie over de gemeente, het gemeentebestuur en de contactgegevens van de vele organisaties, verenigingen en voorzieningen in onze gemeente.

10okt Start steunpunt vroeghulp bij scheiding
Op dinsdag 10 oktober gaat in het gemeentehuis van Stadskanaal het ‘steunpunt vroeghulp bij scheiding’ van start. Stichting Welstad, GGZ-organisatie Inter-Psy uit Stadskanaal en het gemeentelijke Centrum voor Jeugd, Gezin en Veiligheid (CJGV) hebben

02okt Inleveren van asbestplaten voortaan gratis
Inwoners van de gemeente mogen vanaf nu 35 m2 asbestplaten gratis inleveren bij het gemeentelijk afvalbrengstation aan de Industriestraat in Stadskanaal. Het college heeft ingestemd met deze maatregel.

02okt Begroting 2018 in evenwicht
De begroting voor 2018 van de gemeente is structureel sluitend. Het batig saldo bedraagt afgerond € 700. 000,- Het is de laatste begroting in de huidige bestuursperiode van het college. Ten opzichte van de Perspectiefnota 2018-2021 hebben de begrotin

19sep Cyclomedia maakt foto's in de gemeente Stadskanaal
Eind september tot en met eind december maakt het bedrijf Cyclomedia in opdracht van de gemeente Stadskanaal een fotoronde door de gemeente. De foto´s worden gebruikt voor inspectie en beheer van de openbare ruimte.

12sep Textielroute
Wedeka Kringloop Milieu rijdt binnenkort weer de textielroute. Geef uw overtollige kleding,schoenen, beddengoed en ander textiel een tweede leven en zet het in gesloten zakken aan deweg tijdens de ophaaldag bij u in de buurt. maandag 18 september: S

01sep Glasvezel: inschrijven vanaf 1 september!
Altijd snel internet, langer thuis wonen door zorg op afstand, thuiswerken, streamen, skypen: dat kan straks in het buitengebied van Vlagtwedde, Bellingwedde en Stadskanaal, door de komst van glasvezel.

07aug Plastic en drankenkartons niet opgehaald?
Voor het ophalen van plastic en drankenkartons is het protocol dat de zakken voor 7. 30 uur bij de weg moeten staan. Zijn uw zakken niet meegenomen dan stonden ze er waarschijnlijk te laat.

Meer informatie

Gemeente Stadskanaal