Informatie

Nieuwsarchief

Hieronder vindt u een overzicht van onze nieuwsberichten en persberichten.

17jan Vrijwilligers Stadskanaal welkom op vrijwilligersavond
Als dank en waardering voor hun vrijwillige inzet worden de vrijwilligers van de gemeente Stadskanaal op donderdag 9 maart in het zonnetje gezet tijdens de vrijwilligersavond. Voor 400 vrijwilligers wordt de tafel gedekt in sporthal De Spont

12jan Wethouder Gelling krijgt sleutels overhandigd elektrische auto's
De buitendienst van de gemeente Stadskanaal heeft vanaf vandaag twee nieuwe elektrische auto’s met laadbak. De zogenaamde Citytransporter is een compacte pick-up en is geleverd door Sent Waninge uit Stadskanaal. De auto’s zijn 100% energieneutraal

11jan Combinatielening
Aan de Starterslening is na 31 december 2016 de Combinatielening toegevoegd, om ervoor te zorgen dat het recht op hypotheekrenteaftrek blijft bestaan. Om voor hypotheekrente in aanmerking te komen moet een hypotheek vanaf dag één worden afgelost.

10jan Aftermovie Nieuwjaarsbijeenkomst
Met trots presenteren wij de aftermovie van de zeer geslaagde Nieuwjaarsbijeenkomst van de gemeente Stadskanaal in het volgepakte Theater Geert Teis. Tijdens de bijeenkomst was op het scherm de live videoregistratie te zien

13dec Afvalwijzer 2017 en wijzigingen rond de feestdagen
Vanaf 16 december 2016 zijn de data voor 2017 te vinden in onze online afvalwijzer: www.mijnafvalwijzer.nl externe website en de AfvalwijzerApp.

12dec Kredietunie voor en van ondernemers gesteund door Stadskanaal
Het college draagt € 5000 bij aan de oprichting van de Kredietunie Veenkoloniën & Oostermoer.

12dec Inwoners kunnen ook blikafval gaan scheiden
Vanaf 1 januari 2017 kunnen inwoners van de gemeente Stadskanaal ook blikafval gescheiden aanbieden.

05dec Wijziging dienstregeling Qbuzz vanaf 11 december
Vanaf 11 december 2016 wijzigt de dienstregeling voor een groot aantal buslijnen.

21nov Provincie stelt twee miljoen beschikbaar voor Musselkanaal
Voor de gebiedsontwikkeling van Musselkanaal ontvangt de gemeente Stadskanaal van de provincie Groningen een subsidie van twee miljoen euro.

14nov Halve ton extra subsidie voor hulpverlening Stichting Leergeld
Het college verleent de Stichting Leergeld Zuid-Oost Groningen een aanvullende subsidie van € 50.000. Hiermee kan de stichting een nog betere bijdrage leveren aan het gemeentelijk armoedebeleid.

10nov Verdient uw organisatie de Vrijwilligersprijs Stadskanaal?
Als waardering voor de inzet van vrijwilligersorganisaties stellen gemeente Stadskanaal en Rabobank Zuid Oost Groningen ieder jaar de Vrijwilligersprijs beschikbaar. Verdient uw organisatie dit jaar de prijs?

09nov Gladheidsbestrijding en strooiroutes
Hier leest u meer over de strooiroutes en strooimethoden voor komende winter.

09nov Verkeersmaatregel Tweede Boerendiep
Naar aanleiding van klachten over sluipverkeer via de Tweede Boerendiep en de snelheid van het verkeer dat daarmee gepaard gaat hebben wij het voornemen om een verkeersmaatregel aan te brengen.

02nov Begroting 2017 in één oogopslag
Deze begroting 2017 in één oogopslag geeft u een beeld van onze inkomsten en laat zien waaraan wij dat geld weer besteden. Ook laat het zien hoe u uw steentje bijdraagt. De gemeente schrijft zwarte cijfers. We zijn dan ook blij u een sluitende begrot

01nov Dag van de Ondernemer op 18 november 2016
Als blijk van waardering voor het ondernemerschap heeft MKB-Nederland vrijdag 18 november uitgeroepen tot Dag van de Ondernemer. In de middag is er een startersprogramma. Onderdeel van het avondprogramma is de uitreiking van de Startersprijs 2016.

31okt Gemeente draagt bij aan restauratie kunstwerk in Musselkanaal
Het college stelt € 5000 beschikbaar aan Stichting Dorpsbelangen Musselkanaal voor het restaureren van het kunstwerk Skyline. De stichting heeft daartoe een plan ingediend.

31okt Horecaondernemers die oudjaarsnacht open willen
Wilt u als horecaondernemer op oudjaarsnacht de deuren openen? Dan moet u ontheffing aanvragen.

24okt Forse vermindering energieverbruik openbare verlichting
De gemeente Stadskanaal gaat het energieverbruik van de openbare verlichting flink verminderen. Zo zal in 2020 minimaal 20% absolute energiebesparing bij openbare verlichting zijn gerealiseerd ten opzichte van 2013.

17okt Cliënten tevreden over Wmo-ondersteuning
Wmo-cliënten van de gemeente zijn over het algemeen tevreden over de ondersteuning die zij krijgen.

12okt Stadskanaal schrijft zwarte cijfers
De gemeente is er in geslaagd de begroting in 2017 structureel sluitend te maken, met een batig saldo van € 267. 000,00. Ook meerjarig zijn er kleine plusjes te noteren. Dit resultaat is tot stand gekomen na het nemen van extra maatregelen om begroti

Meer informatie

Gemeente Stadskanaal