Informatie

Nieuwsarchief

Hieronder vindt u een overzicht van onze nieuwsberichten en persberichten.

17okt Cursussen Huis voor de sport
In oktober en november 2016 organiseert Huis voor de Sport Groningen 2 cursussen voor sportverenigingen in de gemeenten Vlagtwedde, Bellingwedde en Stadskanaal. De cursus Sportblessures wordt gehouden op maandag 24 oktober 2016 van 19:00 tot 22:00 uu

17okt Cliënten tevreden over Wmo-ondersteuning
Wmo-cliënten van de gemeente zijn over het algemeen tevreden over de ondersteuning die zij krijgen.

12okt Informatiebijeenkomst grondverzet
De gemeenten Bellingwedde, Hoogezand-Sappemeer, Menterwolde, Oldambt, Pekela, Slochteren, Veendam, Vlagtwedde en Stadskanaal organiseren een informatiebijeenkomst voor iedereen die met het Besluit bodemkwaliteit werkt binnen deze gemeenten.

12okt Snel internet buitengebied
Er komt een provinciale regeling voor de aanleg van snel internet in de ‘buitengebieden’ van de provincie Groningen. In onze gemeente gaat het om ongeveer 1000 adressen.

12okt Stadskanaal schrijft zwarte cijfers
De gemeente is er in geslaagd de begroting in 2017 structureel sluitend te maken, met een batig saldo van € 267. 000,00. Ook meerjarig zijn er kleine plusjes te noteren. Dit resultaat is tot stand gekomen na het nemen van extra maatregelen om begroti

12okt Vergroot uw kansen bij brand
In de maand oktober vinden de nationale Brandpreventieweken plaats. Dit jaar is het thema: ‘Hé doe de deur dicht!’; sluit binnendeuren als je gaat slapen en zorg dat je een rookmelder kunt horen.

11okt Nieuwe gemeentegids
De gemeentegids van 2016-2017 is uit. In de gids staat informatie over de gemeente, het gemeentebestuur en de contactgegevens van de vele organisaties, verenigingen en voorzieningen in onze gemeente.

11okt Bladkorven worden weer geplaatst
De herfst is aangebroken en vallende bladeren zorgen dan voor het nodige ongemak. Vanaf eind oktober worden de bladkorven weer geplaatst. De bladkorven staan op plekken waar veel gemeentebomen staan en dus veel blad valt.

10okt Gemeente Stadskanaal steunt de Nationale Coming-Outdag
Voor het gemeentehuis van Stadskanaal zal op 11 oktober de regenboogvlag hangen. Met de regenboogvlag wil de gemeente Stadskanaal de LHBTI-gemeenschap een hart onder de riem steken.

10okt Gemeente Stadskanaal steunt plan voor voormalig schoolgebouw in Alteveer
De gemeente Stadskanaal stelt € 5000 beschikbaar aan de Stichting Ruilwinkel Alteveer. De stichting gebruikt het bedrag voor het opzetten van een ruilwinkel, een eetlokaal en een tuin in en rondom de voormalige openbare basisschool ’t Zonnedal.

10okt In het verkeer doe je 1dingtegelijk
Even een appje lezen, de dop van een flesje openmaken of een knuffel van je kind oppakken. Veel automobilisten doen het. Maar wist u dat dit heel erg gevaarlijk is? Er gebeuren steeds vaker verkeersongevallen doordat iemand even afgeleid is.

29sep Commissaris van de Koning bezoekt Stadskanaal
Commissaris van de Koning René Paas heeft een vruchtbaar kennismakingsbezoek gebracht aan de gemeente Stadskanaal. Tijdens zijn bezoek besprak hij met het college voor Stadskanaal belangrijke thema’s en bezocht hij enkele locaties in de gemeente.

29sep Volgend jaar geen wijziging in situatie openluchtbaden
Het beheer van de drie openluchtbaden in de gemeente Stadskanaal zal in 2017 op dezelfde wijze gebeuren als afgelopen seizoen.

28sep Nieuwe portefeuilleverdeling college
Het college van Stadskanaal heeft besloten de portefeuilles opnieuw te verdelen.

26sep Rijvaardigheidstraining
Op woensdag 12 oktober wordt er een rijvaardigheidstraining georganiseerd. Tijdens deze drie uur durende training worden de nieuwe verkeerssituaties en verkeersregels doorgenomen, is er een workshop zintuigen in het verkeer en wordt er een praktijkri

15sep Textielroute
Wedeka Kringloop Milieu rijdt binnenkort weer de textielroute. Geef uw overtollige kleding, schoenen, beddengoed en ander textiel een tweede leven en zet het in gesloten zakken aan de weg tijdens de ophaaldag bij u in de buurt.

14sep Financiële tegemoetkoming voor ouders van schoolgaande kinderen
De gemeente stelt vanaf het nieuwe schooljaar een Kindpakket beschikbaar voor ouders met weinig inkomen.

14sep Nieuwe gemeentegids
De nieuwe gemeentegids is uit

14sep Op-StapBus rijdt nu ook in Stadskanaal
55 plussers kunnen lid worden van de Op-StapBus. Met de bus kunt u leuke uitjes maken voor een aantrekkelijke prijs. De uitjes gaan naar bijvoorbeeld musea, tuincentra, winkels, beurzen of andere leuke plekken. Op de bus leert u nieuwe mensen kennen.

13sep Onderzoek winkel- en koopgedrag consument
De provincie Groningen voert de komende periode een onderzoek uit naar het winkel- en koopgedrag van de consument in de provincie Groningen. Daarbij komen het centrum van Stadskanaal en Musselkanaal aan bod.

Meer informatie

Gemeente Stadskanaal