Informatie

Nieuwsarchief

Hieronder vindt u een overzicht van onze nieuwsberichten en persberichten.

23mei Wethouder Hamster opent Week Van de Techniek
Wethouder Johan Hamster heeft maandagochtend in de vestiging van Noorderpoort aan de Sportparklaan in Stadskanaal de Week van de Techniek geopend.

18mei Regionale Retailagenda Oost-Groningen
Op vrijdag 13 mei 2016 hebben de gemeenten Oldambt, Veendam, Hoogezand-Sappemeer en Stadskanaal samen met de provincie Groningen en ondernemersorganisatie MKB Noord de 'Retailagenda Oost-Groningen' gepresenteerd.

18mei Aankondiging cliëntervaringsonderzoek Jeugd
De gemeente wil graag weten wat jongeren en ouders van jongeren vinden van de ondersteuning die ze ontvangen in het kader van de jeugdwet. Daarom start er binnenkort een cliëntervaringsonderzoek.

10mei Ruim 60 Wedeka-medewerkers gedetacheerd
Een groep van 61 Wedeka-medewerkers wordt gedetacheerd naar de bedrijven LIN, Noaberbeheer en HV Sport en Groen.

10mei Uitnodiging bijeenkomst collectieve ruimten Florawijk
Op 25 mei 2016 is er een bewonersbijeenkomst over de invulling van de collectieve ruimten in de Florawijk Musselkanaal. Samen met bewoners willen we een passende invulling vinden van deze ruimtes.

09mei Vergoeding voor opleiding & reiskosten?
De Stichting Provinciaal Groninger Studiefonds verstrekt bijdragen in de schoolkosten, studiekosten en reiskosten aan inwoners van de provincie Groningen, die aan bepaalde eisen voldoen.

04mei Wegafsluiting Kruisstraat Musselkanaal
Vanaf maandag 23 mei tot en met vrijdag 10 juni zal de Kruistraat geheel worden afgesloten, zodat er een nieuw riool kan worden aangelegd.

04mei Stadskanaal bezuinigt én investeert
Het college heeft de voorjaarsnota 2016, de perspectiefnota 2017-2020 en het ombuigingsplan 2016-2019 vastgesteld. In dat laatste document worden voorstellen gedaan voor ombuigingen, oplopend tot jaarlijks € 1 miljoen vanaf 2019.

04mei Aanmelden Leer & Doe markt
Verenigingen en maatschappelijke instellingen kunnen zich weer aanmelden voor de Leer & Doe markt in het centrum van Stadskanaal. Dit jaar vindt die plaats op 3 september.

25apr Burgemeester reikt Koninklijke Onderscheidingen uit
Op dinsdag 26 april heeft burgemeester Galama vier Koninklijke Onderscheidingen uitgereikt.

25apr Goede resultaten bij scheiden plastic en drankenkartons
Inwoners van de gemeente Stadskanaal scheiden 85% van het plastic verpakkingsafval en drankenkartons op de juiste manier.

18apr Woninginbraken
De afgelopen jaren wordt er steeds minder ingebroken in Stadskanaal. Maar elke inbraak is er één te veel.

18apr Ruim 60 medewerkers Wedeka gedetacheerd bij bedrijfsleven
Het college is akkoord gegaan met een drietal groepsdetacheringen, waarmee de openbare ruimte tien jaar lang wordt beheerd en onderhouden

14apr Contourenschets vastgesteld voor Werk- en Ontwikkelbedrijf Oost-Groningen
De colleges van de gemeenten Bellingwedde, Borger-Odoorn, Menterwolde, Pekela, Stadskanaal, Oldambt, Veendam en Vlagtwedde hebben op dinsdag 12 april de Contourenschets voor een nieuw Werk- en Ontwikkelbedrijf in Oost-Groningen vastgesteld.

14apr 7,3 miljoen euro beschikbaar voor aanpak werkloosheid
De arbeidsmarktregio Groningen en Noord-Drenthe heeft 7,3 miljoen euro aan subsidie van het Europees Sociaal Fonds (ESF) toegekend gekregen.

13apr Hennepkwekerij: wat te doen?
Gemeente Stadskanaal krijgt steeds vaker te maken met hennepplantages die worden aangetroffen in woningen of bedrijfspanden.

11apr Cliëntervaringsonderzoek Wmo
De gemeente wil graag weten wat inwoners vinden van de ondersteuning die ze ontvangen vanuit de Wmo. Zo kunnen we onze dienstverlening zo goed mogelijk laten aansluiten bij uw wensen en behoeften.

08apr Burgemeesters openen fototentoonstelling
Burgemeester Galama en burgemeester Hollatz van Lilienthal hebben op donderdag 7 april de fototentoonstelling '6 jaar in #Stakka' geopend in Lint in Musselkanaal.

07apr Referendum associatieverdrag tussen EU en Oekraïne
De uitslag van het raadgevend referendum over het associatieverdragtussen de Europese Unie en Oekraïne in de gemeente Stadskanaal is: Voor: 2240 Tegen: 4717 Blanco: 20 Ongeldig: 55 Opkomstpercentage: 27,3%.

21mrt Gemeentegids
Akse Media gaat voor de gemeente Stadskanaal gegevens van bedrijven controleren die in de gemeentegids staan.

Meer informatie

Gemeente Stadskanaal