Informatie

Nieuwsarchief

Hieronder vindt u een overzicht van onze nieuwsberichten en persberichten.

13feb Snel internet voor buitengebied Westerwolde en Stadskanaal stap dichterbij
De gemeenten Vlagtwedde, Bellingwedde en Stadskanaal hebben met de Maatschappij voor Breedband in Nederland B. V. - MABIN - een convenant gesloten over de aanleg van een glasvezelnetwerk. Dit gebeurt mede op advies van de Stichting Snel Internet West

09feb N366 drie weekenden gesloten tussen Veendam en Alteveer
De provincie Groningen begint dit jaar met het verdubbelen van de provinciale weg N366 tussen Veendam en Nieuwe Pekela. Daarnaast worden tussen Nieuwe Pekela en Stadskanaal voorbereidende werkzaamheden uitgevoerd voor verbreding van de weg.

07feb Sociaal Participatiefonds
Heeft u in 2016 een tegemoetkoming Sociaal Participatiefonds ontvangen? Dan sturen wij u in 2017 automatisch een aanvraagformulier. Voor een goede en snelle dienstverlening hebben we de gemeente ingedeeld in vijf postcodegebieden.

07feb Cliëntervaringsonderzoek Wmo
De gemeente wil graag weten wat inwoners die ondersteuning ontvangen vanuit de Wmo daar vanvinden. Daarom start er binnenkort een cliëntervaringsonderzoek. Op die manier kunnen we onzedienstverlening zo goed mogelijk laten aansluiten bij de wensen en

06feb Gezocht: innovatieve ideeën voor Beschermd Wonen en Opvang
Hebt u een innovatieve oplossing voor een maatschappelijk vraagstuk dat zich richt op mensen met een psychiatrische en/of psychosociale kwetsbaarheid? En wilt u daarover met anderen in gesprek? Meld u dan aan voor het Innovatieatelier Beschermd Wonen

02feb Eindrapport onderzoek mogelijke herindeling
De gemeenten Pekela, Stadskanaal en Veendam zijn al een tijd bezig om te onderzoeken of het mogelijk is om samen een nieuwe gemeente te vormen. In juli 2015 is besloten tot het opstellen van een gezamenlijke strategische agenda (SA3).

23jan Nieuwe voorzitter voor Participatieraad
De Participatieraad van de gemeente Stadskanaal heeft een nieuwe voorzitter.

17jan Vrijwilligers Stadskanaal welkom op vrijwilligersavond
Als dank en waardering voor hun vrijwillige inzet worden de vrijwilligers van de gemeente Stadskanaal op donderdag 9 maart in het zonnetje gezet tijdens de vrijwilligersavond. Voor 400 vrijwilligers wordt de tafel gedekt in sporthal De Spont

12jan Wethouder Gelling krijgt sleutels overhandigd elektrische auto's
De buitendienst van de gemeente Stadskanaal heeft vanaf vandaag twee nieuwe elektrische auto’s met laadbak. De zogenaamde Citytransporter is een compacte pick-up en is geleverd door Sent Waninge uit Stadskanaal. De auto’s zijn 100% energieneutraal

11jan Combinatielening
Aan de Starterslening is na 31 december 2016 de Combinatielening toegevoegd, om ervoor te zorgen dat het recht op hypotheekrenteaftrek blijft bestaan. Om voor hypotheekrente in aanmerking te komen moet een hypotheek vanaf dag één worden afgelost.

10jan Aftermovie Nieuwjaarsbijeenkomst
Met trots presenteren wij de aftermovie van de zeer geslaagde Nieuwjaarsbijeenkomst van de gemeente Stadskanaal in het volgepakte Theater Geert Teis. Tijdens de bijeenkomst was op het scherm de live videoregistratie te zien

12dec Kredietunie voor en van ondernemers gesteund door Stadskanaal
Het college draagt € 5000 bij aan de oprichting van de Kredietunie Veenkoloniën & Oostermoer.

12dec Inwoners kunnen ook blikafval gaan scheiden
Vanaf 1 januari 2017 kunnen inwoners van de gemeente Stadskanaal ook blikafval gescheiden aanbieden.

05dec Wijziging dienstregeling Qbuzz vanaf 11 december
Vanaf 11 december 2016 wijzigt de dienstregeling voor een groot aantal buslijnen.

21nov Provincie stelt twee miljoen beschikbaar voor Musselkanaal
Voor de gebiedsontwikkeling van Musselkanaal ontvangt de gemeente Stadskanaal van de provincie Groningen een subsidie van twee miljoen euro.

14nov Halve ton extra subsidie voor hulpverlening Stichting Leergeld
Het college verleent de Stichting Leergeld Zuid-Oost Groningen een aanvullende subsidie van € 50.000. Hiermee kan de stichting een nog betere bijdrage leveren aan het gemeentelijk armoedebeleid.

10nov Verdient uw organisatie de Vrijwilligersprijs Stadskanaal?
Als waardering voor de inzet van vrijwilligersorganisaties stellen gemeente Stadskanaal en Rabobank Zuid Oost Groningen ieder jaar de Vrijwilligersprijs beschikbaar. Verdient uw organisatie dit jaar de prijs?

09nov Gladheidsbestrijding en strooiroutes
Hier leest u meer over de strooiroutes en strooimethoden voor komende winter.

01nov Dag van de Ondernemer op 18 november 2016
Als blijk van waardering voor het ondernemerschap heeft MKB-Nederland vrijdag 18 november uitgeroepen tot Dag van de Ondernemer. In de middag is er een startersprogramma. Onderdeel van het avondprogramma is de uitreiking van de Startersprijs 2016.

31okt Gemeente draagt bij aan restauratie kunstwerk in Musselkanaal
Het college stelt € 5000 beschikbaar aan Stichting Dorpsbelangen Musselkanaal voor het restaureren van het kunstwerk Skyline. De stichting heeft daartoe een plan ingediend.

Meer informatie

Gemeente Stadskanaal