Informatie

Nieuwsarchief

Hieronder vindt u een overzicht van onze nieuwsberichten en persberichten.

25apr Gewijzigde openingstijden
Het gemeentehuis is in verband met enkele feestdagen de komende periode een aantal dagen gesloten. De dagen zijn: Vrijdag 27 april 2018: Koningsdag Donderdag 10 mei 2018: Hemelvaart Vrijdag 11 mei 2018: Dag na Hemelvaart Maandag 21 mei 2018: Tweede P

25apr Belangrijk bericht nep-telefoontjes
Bij ons is het bericht binnen gekomen dat meerdere inwoners gebeld zijn in het kader van Wmo / beoordelingsonderzoek Wmo.

20apr Gedeputeerde Eikenaar onder de indruk van aanpak centrum Stadskanaal
Gedeputeerde Eelco Eikenaar bracht vandaag, vrijdag 20 april 2018, een informeel werkbezoek aan Stadskanaal, om zich te laten informeren over de ontwikkelingen in het winkelcentrum van Stadskanaal. Wethouder Bessembinders, die de centrumontwikkeling

18apr Informateur Nederveen adviseert een coalitie van ChristenUnie-CDA-SP-VVD
Informateur Bert Nederveen heeft zijn werkzaamheden afgerond en in een openbare bijeenkomst verslag gedaan van zijn bevindingen. Hij adviseert, na twee weken van gesprekken met alle fracties, om een coalitie van ChristenUnie, CDA, SP en VVD te vormen

17apr Openbare bijeenkomst, waarin informateur verslag doet van zijn werkzaamheden
Informateur Bert Nederveen brengt dinsdag 17 april 2018 om 19. 30 uur verslag uit van zijn werkzaamheden aan de raad. Iedereen is van harte welkom bij deze openbare raadsbijeenkomst. Deze bijeenkomst vindt plaats in de raadzaal van het gemeentehuis.

11apr Project Snel Internet genomineerd voor prestigieuze Duitse onderscheiding
Het project rond de aanleg van glasvezel in de buitengebieden van de gemeenten Stadskanaal en Westerwolde heeft de aandacht van de oosterburen getrokken. Voorzitter Jan Erik Bohling van Kommune Digital liet het bestuur van de Stichting Snel Internet

10apr Schop de grond in voor glasvezel
Aan het einde van deze maand is het zover: het hoofdverdeelstation (popstation) van de glasvezel in het buitengebied van Stadskanaal en Westerwolde wordt geplaatst in Vledderhuizen. Hier komt het signaal binnen dat alle aangesloten huizen van interne

10apr Knoalsternacht en Koningsdag in Stadskanaal
Op donderdag 26 april vindt vanaf 21. 30 uur traditiegetrouw de ‘Knoalsternacht’ plaats in het centrum van Stadskanaal. Op diverse pleinen staan podia en tenten met een scala aan artiesten en muziekstijlen. De Knoalsternacht duurt tot 04. 00 uur.

03apr Ambassadeurs glasvezel in het zonnetje gezet
Wethouder Goziena Brongers roemde de inzet van de 25 ambassadeurs uit de gemeente Stadskanaal die zich hebben ingezet voor snel internet in het buitengebied.

29mrt Reacties op aankondiging sluiting asielzoekerscentrum
Reacties op de aankondiging van het COA dat het asielzoekerscentrum in Musselkanaal dit jaar gaat sluiten van wethouder Boen namens de gemeente en Ben Schomaker van Dorpsbelangen

29mrt Wegafsluiting Stadskanaal in verband met Healthy Ageing Tour op 6 april
Op vrijdag 6 april wordt de fantastische ploegentijdrit van de Healthy Ageing Tour verreden in Stadskanaal. Dit is een UCI-etappewedstrijd voor vrouwen, waaraan de wereldtop van de vrouwelijke wielersport meedoet.

29mrt Actualisatie gemeentegids
Op dit moment werkt Akse Media voor ons aan de actualisatie van de gemeentegids. Staat uw bedrijf, vereniging of instelling in de gemeentegids dan ontvangt u een e-mail ter controle van uw gegevens.

28mrt Wethouder Boen ondertekent deelname aan Stichting Urgente Noden
Vanmiddag ondertekende wethouder Boen een contract waarmee de gemeente deel gaat nemen aan de Stichting Urgente Noden (SUN). Per jaar zal de gemeente € 6. 000,00 in de stichting steken.

27mrt Openbaar fractiebreed overleg en informateur in Stadskanaal
De ChristenUnie heeft met instemming van de overige partijen als grootste partij het initiatief genomen om te komen tot een nieuwe coalitie. Dinsdag 3 april om 20. 00 uur wordt daartoe een openbaar fractiebreed overleg georganiseerd.

26mrt Extra rit Lijn 512: Sellingen – Stadskanaal
Een enquête heeft uitgewezen dat er behoefte is aan een extra rit vanaf Stadskanaal naar Sellingen op maandag t/m vrijdag om 14. 01. De bus rijdt terug vanaf Sellingen om 14. 30. Het betreft een proef vanaf maandag 9 april tot aan de zomervakantie.

26mrt Meerderheid vaarrecreanten positief over vaarroute door gemeente Stadskanaal
Tijdens het vaarseizoen 2017, periode 1 mei tot 1 oktober, hield gemeente Stadskanaal een enquête onder de schippers die door de gemeente voeren. Doel van de enquête was te weten te komen hoe vaarrecreanten de vaarroute ervaren en waar mogelijk verbe

23mrt Definitieve uitslag gemeenteraadsverkiezingen 2018
Vrijdagmorgen 23 maart maakte de voorzitter van het centraal stembureau, locoburgemeester Goziena Brongers, de definitieve uitslag van de gemeenteraadsverkiezingen 2018 bekend. Het opkomstpercentage was 47,46% (in 2014 50,3%).

21mrt Voorlopige uitslag gemeenteraadsverkiezingen en raadgevend referendum
Even na 01. 30 uur werd de voorlopige uitslag van de gemeenteraadsverkiezingen en van het raadgeven referendum bekend. Het gaat om een voorlopige uitslag. De definitieve uitslag wordt officieel vastgesteld op 23 maart door het centraal stembureau.

19mrt Zo’n honderd 12-17 jarigen brengen woensdag 21 maart stem uit in Gemeente Stadskanaal
Woensdag 21 maart brengen ook zo’n honderd 12 tot 17 jarigen hun stem uit in de gemeente Stadskanaal. Tijdens de tour met de mobiele stembus (de zogenaamde ‘Stembusbus’) door de Gemeente Stadskanaal om het stemmen nog gemakkelijker te maken voor 18+-

14mrt Wmo cliëntervaringsonderzoek 2017
De gemeente wil graag weten wat de inwoners, die ondersteuning vanuit de Wmo ontvangen, daar van vinden. Zo kunnen wij onze dienstverlening zo goed mogelijk laten aansluiten bij de wensen en behoeften.

Meer informatie

Gemeente Stadskanaal